Certyfikaty

Od 1967 r. Wielkopolski Indyk rozwija swoją działalność. Marka najpierw prowadzana przez jego założyciela Alfreda Glinkowskiego, potem przez jego trzech synów podbijała polski rynek najlepszej jakości wyrobami ze 100% mięsa z indyka. Od początku istnienia przedsiębiorstwa przyświecała mu idea produkowania wyrobów najwyższej klasy w zdrowym otoczeniu, usytuowanym z dala od większych aglomeracji. Nowy zakład w Bolesławcu to jednak nie tylko miejsce położone w pobliżu Wielkopolskiego Parku Narodowego, ale także miejsce, w którym niezwykłą wagę przykłada się do potwierdzania tej jakości. Wyrazem tego są liczne certyfikaty, którymi może pochwalić się firma.

Spełnianie szeregu wymogów przez przedsiębiorstwo stawia je w roli jednego z najlepiej przygotowanych producentów do wyrobu produktów z mięsa indyczego w Polsce. Połączenie dwóch wartości w postaci spełniania aktualnych standardów europejskich oraz dbałości o realizację procesu produkcji w zdrowym otoczeniu i środowisku powoduje, że Wielkopolski Indyk jest coraz bardziej rozpoznawalny i popularny wśród konsumentów.

 

Wielkopolski Indyk

Wielkopolski Indyk jest firmą rodzinną o bogatych tradycjach w dziedzinie produkcji żywności. Początki firmy sięgają 1967 roku, w którym Alfred Glinkowski rozpoczął produkcję drobiarską. Lata 80 - te przyniosły dynamiczny rozwój, a do zarządzania firmą włączyli się synowie: Włodzimierz, Zbigniew, Henryk oraz Grzegorz.

Sekretariat / Księgowość / Kadry

Wielkopolski Indyk,
Bolesławiec 12A, 62-050 Mosina
+48 61 893 03 04
+48 61 893 03 07

Dział Handlowy

Wielkopolski Indyk,
Bolesławiec 12A, 62-050 Mosina
+48 61 893 03 10 (Świeże)
sprzedaz@wielkopolski-indyk.pl +48 61 893 03 27 (Przetworzone)