Filet maślany z indyka

Przykładowy sposób podania

Przykładowy sposób podania

Filet maślany z indyka

Baton Plastry
Forma pakowania Próżniowo Atmosfera ochronna
Masa ~1500g 100g

 

Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 392kJ/93kcal
Tłuszcz 1,4g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 2g
W tym cukry 0,5 g
Białko 18g
Sól 2,3g

Filet maślany jest produktem wyprodukowanym z fileta piersi indyka bez skóry. Produkt indyczy parzony, o wysokiej zawartości białka, niskiej zawartości tłuszczu oraz o zawartości mięsa z indyka: 77%.

Powrót do kategorii

Wielkopolski Indyk

Wielkopolski Indyk jest firmą rodzinną o bogatych tradycjach w dziedzinie produkcji żywności. Początki firmy sięgają 1967 roku, w którym Alfred Glinkowski rozpoczął produkcję drobiarską. Lata 80 - te przyniosły dynamiczny rozwój, a do zarządzania firmą włączyli się synowie: Włodzimierz, Zbigniew, Henryk oraz Grzegorz.

Sekretariat / Księgowość / Kadry

Wielkopolski Indyk,
Bolesławiec 12A, 62-050 Mosina
+48 61 893 03 04
+48 61 893 03 07

Dział Handlowy

Wielkopolski Indyk,
Bolesławiec 12A, 62-050 Mosina
+48 61 893 03 10 (Świeże)
sprzedaz@wielkopolski-indyk.pl +48 61 893 03 27 (Przetworzone)