Cannelloni

Składniki:
– paczka mięsa na kotlety z indyka z warzywami
– makaron Cannelloni
– tarty ser mozzarella
– 1 średnia cebula
– 1 łyżka masła
– sól, pieprz
Sos pomidorowy
– puszka pomidorów krojonych bez skórki
– 2 ząbki czosnku
– łyżeczka oliwy
– zioła prowansalskie
– sól, pieprz
Sos beszamelowy
– 4 łyżki masła
– 3 łyżki mąki
– 500-600 ml mleka
– gałka muszkatołowa (szczypta)
– sól, pieprz
Canneloni
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę, dodajemy mięso z warzywami, podsmażamy, doprawiamy solą i
pieprzem.
W rondlu na łyżeczce oliwy szklimy, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy pomidory z puszki,
zioła prowansalskie, doprawiamy pieprzem i sola do smaku.
W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, podsmażamy i wlewamy mleko. Całość mieszamy i
gotujemy kilka minut. Dodajemy gałkę muszkatołową, doprawiamy pieprzem i solą.
Połowę sosu beszamelowego wlewamy do naczynia do zapiekania. Mięso łączymy z sosem
pomidorowym i napełniamy farszem wnętrze rurek makaronu. Makaron z farszem wkładamy obok
siebie na sosie. Gotowe rurki polewamy pozostałą połową sosu beszamelowego, z wierzchu
posypujemy starta mozzarellą. Naczynie do zapiekania wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C
na ok 40 minut.

Wielkopolski Indyk

Wielkopolski Indyk jest firmą rodzinną o bogatych tradycjach w dziedzinie produkcji żywności. Początki firmy sięgają 1967 roku, w którym Alfred Glinkowski rozpoczął produkcję drobiarską. Lata 80 - te przyniosły dynamiczny rozwój, a do zarządzania firmą włączyli się synowie: Włodzimierz, Zbigniew, Henryk oraz Grzegorz.

Sekretariat / Księgowość / Kadry

Wielkopolski Indyk,
Bolesławiec 12A, 62-050 Mosina
+48 61 893 03 04
+48 61 893 03 07

Dział Handlowy

Wielkopolski Indyk,
Bolesławiec 12A, 62-050 Mosina
+48 61 893 03 10 (Świeże)
sprzedaz@wielkopolski-indyk.pl +48 61 893 03 27 (Przetworzone)