Od 1967 r. Wielkopolski Indyk rozwija swoją działalność. Marka najpierw prowadzana przez jego założyciela Alfreda Glinkowskiego, potem przez jego trzech synów podbijała polski rynek najlepszej jakości wyrobami ze 100% mięsa z indyka. Od początku istnienia przedsiębiorstwa przyświecała mu idea produkowania wyrobów najwyższej klasy w zdrowym otoczeniu, usytuowanym z dala od większych aglomeracji. Nowy zakład w Bolesławcu to jednak nie tylko miejsce położone w pobliżu Wielkopolskiego Parku Narodowego, ale także miejsce, w którym niezwykłą wagę przykłada się do potwierdzania tej jakości. Wyrazem tego są liczne certyfikaty, którymi może pochwalić się firma.
Spełnianie szeregu wymogów przez przedsiębiorstwo stawia je w roli jednego z najlepiej przygotowanych producentów do wyrobu produktów z mięsa indyczego w Polsce. Połączenie dwóch wartości w postaci spełniania aktualnych standardów europejskich oraz dbałości o realizację procesu produkcji w zdrowym otoczeniu i środowisku powoduje, że Wielkopolski Indyk jest coraz bardziej rozpoznawalny i popularny wśród konsumentów.