Składniki:
Paczka mięsa na kotlety z indyk z warzywami 350g
Pasta curry lub przyprawa sypka curry
300ml wywaru rosołowego
mieszanka warzyw chińskich mrożonka 500-700g
dodatkowo można dodać ulubione warzywa (mieszanka mrożonych warzyw mała marchewka, brokuł, kalafior)
200ml mleczko kokosowe
100ml śmietanka 18%
1-2 łyżki mąki
sól, pieprz dla ostrości można dodać na mięso chilli pieprz cayenne
2-3 woreczki białego ryżu
Sposób przyrządzenia
Mięso delikatnie rozdrobnić na patelni na mniejsze dość równe kawałki, usmażyć dodając pieprzu i odrobinę soli (jeżeli chcemy pikantnie dodajemy pieprz ceyenne) dodajemy przyprawę curry oraz 300ml wywaru rosołowego, mleczko kokosowe, śmietankę (można połączyć śmietankę z odrobiną mąki w celu zagęszczenia sosu). Mieszankę chińską warzyw przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osobnym naczyniu lub na patelni.
Do gotowego sosu curry wraz z mięsem dodajemy warzywa, dodatkowo możemy ugotować mieszankę ulubionych warzyw z małą marchewką, brokułem oraz kalafiorem i dodać do potrawki.
Gotujemy ryż i podajemy wraz z potrawką.