Spaghetti po bolońsku

 
 
Składniki:
– paczka mięsa na kotlety z indyka z warzywami
– makaron spaghetti
– passata pomidorowa (przecier)
– 2 łyżki oliwy lub oleju
– ząbek czosnku
– 1 średnia cebula
– łyżeczka ziół prowansalskich
– pieprz, sól
– ser Grana Padano
Spaghetti po bolońsku
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy posiekany lub sprasowany czosnek i
podsmażamy ok. pół minuty, dodajemy mięso z warzywami i smażymy przez ok. 2 minuty. Wlewamy
passatę dodajemy zioła i dusimy przez ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy
pieprzem i solą. Ugotowany makaron polewamy sosem i posypujemy startym serem.

Wielkopolski Indyk

Wielkopolski Indyk jest firmą rodzinną o bogatych tradycjach w dziedzinie produkcji żywności. Początki firmy sięgają 1967 roku, w którym Alfred Glinkowski rozpoczął produkcję drobiarską. Lata 80 - te przyniosły dynamiczny rozwój, a do zarządzania firmą włączyli się synowie: Włodzimierz, Zbigniew, Henryk oraz Grzegorz.

Sekretariat / Księgowość / Kadry

Wielkopolski Indyk,
Bolesławiec 12A, 62-050 Mosina
+48 61 893 03 04
+48 61 893 03 07

Dział Handlowy

Wielkopolski Indyk,
Bolesławiec 12A, 62-050 Mosina
+48 61 893 03 10 (Świeże)
sprzedaz@wielkopolski-indyk.pl +48 61 893 03 27 (Przetworzone)