Zakresem działania firmy Wielkopolski Indyk  Sp. z o.o. jest  ubój i rozbiór indyka oraz dostarczanie mięsa indyczego zgodnie z wymaganiami klienta i przepisów prawnych. Wszystkie produkty sprzedajemy o wysokiej jakości przy zachowaniu konkurencyjnej ceny w celu spełnienia oczekiwań klientów.
Funkcjonowanie zakładu w oparciu o systemu zarządzania jakością
i bezpieczeństwem żywności zgodnego z wymogami standardu IFS ma na celu wzrost zaufania klientów.
Mając na uwadze, iż istnienie naszej firmy zależy od satysfakcji naszych Klientów, wyznaczamy sobie cel strategiczny naszej organizacji: zobowiązanie do produkcji świeżego mięsa i wyrobów mięsnych o stabilnej i powtarzalnej jakości, bezpiecznych dla zdrowia konsumentów.
Bezpieczeństwo zdrowotne produkowanych wyrobów zapewniamy przestrzegając zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej oraz poprzez systematyczne analizowanie zagrożeń zdrowotnych i monitorowanie Krytycznych Punków Kontroli od przyjęcia żywca do dostarczenia wyrobu do klienta.
Politykę jakości i bezpieczeństwa żywności zamierzamy realizować także poprzez wytyczenie celów rozwojowych dla organizacji:
* Postępowanie w biznesie w oparciu o etyczne zasady określone w Polityce etycznej zakładu.
* Doskonalenie infrastruktury,
* Zwiększenie świadomości jakościowej pracowników poprzez szkolenia i ocenę ich efektywności,
* Stałe monitorowanie jakości wyrobów w oparciu o wymagania przepisów prawa.
Zobowiązujemy pracowników zakładu do dołożenia wszelkich starań, aby urzeczywistnić Politykę jakości i bezpieczeństwa żywności by osiągnąć wytyczone cele.